Kirkkaat juomat villitsevät – testissä Clear Coca-Cola ja Latte

Kuka on poistanut värit matcha lattesta?

Tällainen ajatus minulla tuli, kun menin kioskille ja näin hyllyssä Clear Matcha & Milk -juoman. Yleensä se olisi vaalean vihreä, mutta nyt se näytti ihan vedeltä. Vaikka kuinka hölskytin sitä, mitään sakkaa ei lähtenyt sen pohjalta. Neste oli kirkasta kuin vesi.

Maistelin jo keväällä 2018 Taiwanissa kirkkaita pulloteejuomia, ja Japanissakin näin muutamia sellaisia myöhemmin keväällä. Kesällä sitten Coca-Colakin lähti mukaan kirkkaiden juomien kilpailuun ja toi Japanin-markkinoille värittömän kokiksen. Sen jälkeen ja sitä ennen myynnissä on ollut myös värittömiä kahvijuomia ja jopa kirkasta olutta sekä jogurttijuomaa.

Kirkkaat juomat ovat japanilaisten mieleen, sillä ne luovat mielikuvan terveellisemmästä vaihtoehdosta. Kirkas kofeiinijuoma ei myöskään värjää hampaita samalla tapaa kuin tummempi juoma voi tehdä.

Vaikka kirkas matcha latte kuulostaa jollain tapaa pelottavalta, taas yhdeltä insinöörimaailman huippukeksinnöltä, joka saa aikaan kylmiä väreitä, ajattelin testata sitä. Samalla kaupasta tarttui mukaan kirkas kokis. Molemmat juomat yllättivät; tai sanotaanko, että minulla oli ollut niistä ehkä liian epäileväiset mielikuvat.

 

Clear Matcha Latte

Light-juomana markkinoidussa kirkkaassa matcha lattessa on 9 kcal / 100 millilitrassa. Siinä ei ole lainkaan kofeiinia eikä rasvaa, sillä maidosta on uutettu mukaan rasvaton, mineraalipitoinen osuus. Samoin vihreän teen lehdistä on saatu mukaan väritön teejauhe.

Juoma tuoksuu aivan siltä, kuin edessäni olisi kuuma matchajuoma maidolla. Ensimmäinen hörppy maistuu niin ikään matchaiselta, tosin aavistuksen keveämmältä. Jälkimakuna maistuu kuitenkin semmoinen lievä proteiinijuoman tai soijan jälkimaku. Pikkuisen liian tunkkainen ja karhea. Mutta kokonaisfiiliksenä juomasta jää ihmeellisen raikas olo. Juoma ei ole yhtä raskas kuin maitoon tehty matcha.

Japanissa ostan kyllä usein pullotettua vihreää jääteetä, mutta harvemmin ostan kaupasta maitopohjaisia juomaseoksia. Tämä juoma on sinänsä hyvä, että jos illalla tekee vielä mieli jotain makeaa ja teemäistä, niin tällaisen voi nauttia huoletta eikä menetä yöunia, koska juomassa ei ole kofeiinia.

Eli voisin silloin tällöin juodakin tällaisen kirkkaan matchan, mutta mieluummin nautin aidon vihreän teen.

 

Jatkoon: 3,5 / 5 pistettä

 

Coca-Cola Clear

Eihän tämä maistu lainkaan kokikselta! Ensimmäinen kulaus kirkasta Coca-Colaa on hämmentävä. Suuhun jää vahvan sitruunan maku. Kyllä, juomaan on lisätty sitruunaa – se näkyy jo pullon kyljessä. Samalla maistan jotain karamellimaista. Niin kuin olisin pureskellut colan makuisia karkkeja.

Ehkä juoman haju ja tietenkin etiketti yhdistävät tämän voimakkaimmin Coca-Colaan. Juoma pirskahtelee enemmän ja on raikkaampi kuin tavallinen, makea kokis. Tässä on käytetty makeutusaineita ja kaloreita on nolla. Maku on selvästi kirpeämpi kuin vaikkapa Coca-Cola Zeron ja tykkään kyllä tästä. Mutta jos haluan juoda makuvissyä, haluan sen makeuttamattomana. Ja jos haluan limsaa, kaipaan ehkä hieman enemmän makeutta.

Eli kirkas kokis on kuin uusi juoma kokonaan uudella sektorilla, ja jota voisin juoda esimerkiksi kuumana kesäpäivänä, kun kaipaan juomaani aavistuksen makeutta sekä voimakkaita kuplia ja energiaa lisäävää kofeiinia.

 

Jatkoon: 3 / 5 pistettä

 

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: