Kelluva shiba inu on uusi juomavillitys – video!

Se on niin karvas ja makea samaan aikaan sekä syötävän söpö – mutta siinä on yksi ongelma: malttaako siihen koskea kielellä lainkaan? Nimittäin shiba inu -vaahtokarkilla kuorrutettuun taiwanilaiseen maitoteehen.

Terveisiä siis Taiwanin pääkaupungista Taipeista!

Kun saavuin tänne eilen, aloin selata Instagramista Taipein kuvavirtaa. Yksi kohde erottui siellä selvästi: tämä shiba inu -maitotee. Kollegani, toimittaja sekä todellinen trendinenä Viivi Me Naisten toimituksesta vinkkasi myös juomasta pari kuukautta sitten, ja tänään muistin taas hänen viestinsä:

– Ei ole tällainen vielä tullut reissulla vastaan? Jos saisi matchaversion, niin olisi ehkä täydellinen juoma sulle.

Taipeissa satoi tänään kaatamalla, mikä siis oli erinomainen päivä tutkailla uuden kohteen ostos- ja kahvilatarjontaa – joka on valtava tässä kaupungissa. Shibajuomakin tuli melkein kuin tilauksesta vastaan, kun ensin kävelin sattumalta Marimekon-myymälään ja siellä aloin puhua asiakkaan kanssa lempikoiristani eli shiboista. Sen jälkeen minut neuvottiin pari korttelia syrjemmälle ja tadaa, löysin teeparatiisini!

Zhongxiaon kulmilla sijaitseva Mr R. Drinks on pieni kulmakuppila, johon on viime aikoina ollut kova jono. Teepaikasta tuli somesuosikki viime vuoden lopussa, kun bloggaajat ja somettajat löysivät sen. Herra R. perusti kuppilansa maaliskuussa 2017.

Jos et näe videota yllä (tai vastaavasti tämän jutun lopussa), voit katsoa sen myös täällä.

Käsityötä alusta loppuun

Minua ennen jonossa oli vain kymmenen ihmistä, mutta jonotin yli tunnin omaa lämmikettäni. Taipeissa on nyt noin 18 astetta, mutta se tuntuu tuulen kanssa paljon kylmemmältä. Paikalliset pukeutuvat toppatakkeihin ja pipoihin; onneksi höyryävän kuuma juoma lämmittää.

Herra R. kertoi tekevänsä päivittäin monia kymmeniä juomia. Yhteen juomaan menee vähintään viisi minuuttia, joskus pidempäänkin.

– En ole laskenut, mutta usein teen ainakin 50 juomaa päivässä, hän sanoi samalla, kun lämmitti vaahdotettavan maidon teeheni.

Listalla on myös vihreää matchateetä sekä punaista ruusumaitoteetä ja kaakaota. Shiba inu -vaahtokarkit hän hankkii paikalliselta kondiittorilta. Koska vaahtokarkki on niin kauniin värinen, valitsin tällä kertaa juomakseni mätsäävän maitoteen – vaikka matcha houkuttelikin. Sain samalla maistaa paikallisen baristan suosikkijuomaa, jonka hän valmistaa tarkkaan sekuntikellon kanssa.

Shiba hukkumisvaarassa!

Vaahtokarkiksi voi valita joko punaisen, valkoisen tai mustan shiban. Yksittäinkin tuon sokerisen taideteoksen voi ostaa, ja silloin sen hinta on 2,70 euroa. Maitoteen kanssa se on 4,70 euroa.

Jonottajille herra R tai hänen apulaisensa ojentaa välillä jonotuskupongit. Toisinaan jonossa on useita kymmeniä ihmisiä ja he odottavat juomaansa muutaman tunnin.

Shibatee on Mr. R Drinks -teehuoneen suosituin juoma, mutta toisena tulee vaaleanpunainen ruusumaito, jonka saa kaakaona tai teenä. Vaahtokarkkiruusua varten herra R antaa myös kertakäyttöhanskat, että asiakas voi itse ottaa koristeen ja laittaa sen juomaansa.

Ainakin shiba inu -vaahtis on erittäin herkkä ja se piti asetella todella varovasti juomaan. Vaarana oli sen repeytyminen sekä ennen aikainen hukkuminen. Shiba jaksoi kellua useita minuutteja ilmavassa maitovaahdossa, mutta hiljalleen se alkoi valua kohti pohjaa ja sulaa, tuoden maitovaahdon alla olevaan mustaan teehen makeutta.

Mutta ennen kuin shiba hukkui, sitä piti kuvata tietenkin monesta eri kulmasta.

Teehuoneen yhteyteen omistaja on rakentanut kuvausständin, jossa oman vaahtokarkkijuomansa voi somistaa Instagram-kelpoiseksi. Vaikkapa ruusujen tai miniatyyriesineiden vieressä. Kuppilassa ei ole istuinpaikkoja, mutta hyvinpä siellä kului pari tuntia sadepäivästä seistenkin. Herra R:n juomia jonotettiin koko ajan ja juttelin ainakin taiwanilaisten, eteläkorealaisten ja japanilaisten naisten kanssa. Teestä ja koiristakin, tietenkin.

Hekin totesivat, että shiba inu -maitotee on maailman paras juoma!

Lue myös muita postauksiani:

Kommentoi postausta alla

%d