Ensimmäisen Bali-vuorokauden fiiliksiä

 

Sri Lanka oli upea ja Malediivit puhdasta taikuutta, mutta nyt on kyllä niin mahtavaa olla Balilla!

Lentokentällä viranomainen toivotti ystävällisesti tervetulleeksi Balille toistamiseen tänä vuonna. Taksikuski, joka vei minut kentältä majataloon, oli omaa luokkaansa. Perillä odotti uskomattoman siisti Air Bnb -asunto ja sen avuliaat omistajat.

Olen nyt kolmatta kertaa Balilla vajaan kolmen vuoden sisään. Viimeksi tämän vuoden tammikuussa 4,5 viikon reissu tuntui liian lyhyeltä, joten nyt hankin Suomesta etukäteen 60 päivän viisumin.

Tällä kertaa Balin-turneeni aloitan Canggusta, joka on minulle entuudestaan tuntematon paikka. Siinä missä aiemmin suosimani Ubud on henkisen kasvun keskus, Canggu vetää puoleensa muun muassa surffareita sekä digital nomadeja. Mutta on täälläkin joogapaikkoja sekä terveysruokaa.

Ensimmäinen Canggu-päiväni meni majatalon muihin asukkeihin tutustuessa sekä kylällä hengatessa. Vaikka saarella on parhaillaan tulivuoren purkautumisriski, ei se täällä Canggussa näy – muuta kuin avustuksien keräilypisteinä sekä satunnaisina keskusteluina aiheesta.

Tällä hetkellä olen niin onnellinen täällä riisipeltojen, trendikkäiden kahviloiden ja ihanien ihmisten (sekä eläinten) keskellä, että en voi muuta kuin hehkuttaa Balia.

10 syytä, miksi Bali on niin pop!

 1. Tämä luonto on hurmaava ja niin vihreä, etenkin riisipellot! Ne ovat todellista Balia.
 2. Balilaista hierontaa? Kyllä kiitos! Halvimmillaan hieronnan tunniksi saa noin kuudella eurolla.
 3. Ah, mitkä tuoreet hedelmät, kasvikset ja smoothiet niistä.
 4. Laadukkaan luonnonkosmetiikan tarjonta. Kuukauden jälkeen oli ihana päästä kauppaan ostamaan uusia shampoita, hoitoaineita, kasvonaamioita, kosteusvoiteita ja muuta tarpeellista.
 5. Hintataso täällä ei ole ihan Sri Lankan luokkaa, mutta edullista Balillakin on. Kun olin esimerkiksi hygienia- ja kosmetiikkaostoksilla, sain 25 eurolla hillittömän kassin kaikkea mahdollista. Paikallisessa kotiravintolassa kasvisateria gado-gado voi maksaa 1,60 euroa.
 6. Balilaiset ovat äärettömän ystävällisiä, rauhaa rakastavia ihmisiä. Joka puolella on niin hiljaista, ellei oteta huomioon mopojen pärinää ja rakennustyömaiden melua. Jos haluaa erityistä rauhallisuutta, pieniä ja isompia temppeleitä on kaikkialla.
 7. Ruokapaikkojen monipuolisuus! Canggussa on todella mahtava ruokatarjonta, varsinkin kasvis- ja raakaruokaa. Täällä on vaikea syödä epäterveellisesti; terveysruokaa on mahdotonta päästä pakoon.
 8. Kahvilat ovat niin kivoja ja niissä on niin hyvä wifi, että melkein voisi hengata vaikka koko päivän näissä mukavissa paikoissa. Balilta saa myös matchateetä.
 9. Menisikö tänään tantrajoogaan, vai yiniin vai palauttavaan joogaan? Joogakoulujen lukujärjestyksiä katsoessa tulee pakostakin eteen valinnanvaikeuksia.
 10. Ihanat uimarannat ja sininen vesi, tietty.

Listani voisi jatkua ikuisuuksiin. Ylläolevat huomiot ovat yhden vuorokauden ajalta, joten lisää on varmasti tulossa.

Jos täällä on muita Balin-kävijöitä, olisi kiva kuulla teidänkin näkökulmia, miksi jumalten saari on niin mahtava paikka. 🙂

No comments

 1. Paratiisin näköinen paikka, mutta silti ensimmäisenä asiana mieleen Balista tulee kuvissakin näkyvien katukoirien julma kohtelu. Suosittelen ottamaan selvää miten niitä pyydystetään ja tarjoillaan turisteille mm. kanana.

 2. Juu, vaikka tämä Bali näyttää paratiisilta, on täällä monessa asiassa korjattavaa. Etenkin tuo säännöllisesti kansainvälisiin uutisiinkin yltävä koira-asia on kammottava. 🙁

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: