Tokion parasta ilmaishupia – 202 metrissä

Viikon kestänyt flunssani on vienyt vähän lomailijan voimiani ja muuttanut suunnitelmiani. Toisaalta, sairastaminen Japanissa on paljon miellyttävämpää kuin sairastaminen kotona Suomessa.

Kun nukkuu viileässä kämpässä 12 tunnin yöunia ja nauttii paljon vihreää teetä sekä yrttitabletteja, joita apteekin täti määräsi, jaksaa kummasti touhuilla kaikenlaista. Tai ainakin jotain pientä joka päivä.

Jo tässä viiden kilometrin säteellä on niin paljon näkemistä, että näin kolmannellakin kerralla riittää paljon uutta koettavaa.

Tällä kertaa olin taas viisaampi Japanissa ja ihan ensimmäisenä päivänä hankin itselleni olennaiset:

  • Paikallisen data-sim-liittymän
  • Pasmo-kortin, jolla voin maksaa joukkoliikennevälineissä ja muun muassa kioskeissa
  • Sekä paljon paikallista kosmetiikkaa, joilla voin hemmotella itseäni vilustuneena

Koska Japani ja erityisesti Tokio ovat melko kalliita paikkoja, olen aina iloinen, kun bongaan jotain ilmaista tekemistä.

Yksi parhaista ilmaisista jutuista täällä on Tokion metropolialueen hallintorakennus, joka sijaitsee Shinjukussa ja tarjoaa mielettömät maisemat yli kaupungin kattojen ilmaiseksi. Samalla voi hahmottaa vähintään lähialuetta eli Shinjukua, jossa asuu sellaiset 350 000 ihmistä ja joka on turistien yksi suosikkikohteista.

Tokiossa on muitakin näköalapaikkoja. Olen käynyt aiemmin muun muassa Tokyo Towerissa ja Skytreessä. Molempiin niihin pitää maksaa noin 15 euron liput päästäkseen sisään. Mutta hallintorakennuksen 45. kerrokseen pääsee ilmaiseksi.

Vaikka olen aiemmin katsellut Tokiota lintuperspektiivistä, hallintorakennuksen näköalat olivat huikeita. Katselin ensin niitä päivällä ja tulin illalla vielä takaisin auringonlaskun aikaan. Aurinko laski sopivasti Fuji-vuoren taakse ja muutti terävän sinisen taivaan pehmeäksi pastelliksi. Tosin pilvimassa peitti lumihuippuisen vuoren näkemisen, mutta näinpä nyt itse Tokyo Skytowerinkin edestä.

Kävin myös iltapäivämehulla paikan kahvilassa ja siinä hetkessä flunssakin rauhoittui hetkeksi. Teebaarissa oli kymmentä eri lajia ja mehubaarissakin kaikenlaisia cocktaileja.

Kun katselin pilvenpiirtäjien ääriviivoja 202 metrin korkeudesta, muistin, miksi pienenä halusin arkkitehdiksi ja piirtelin mieluusti korkeita taloja.

Niissä vaan on jotain eleganttista kauneutta!

 

 

2 comments

  1. Vau noita näkymiä! Mahtaa olla maaginen tunne katsella auringonlaskua ja hiljalleen tuikkimaan syttyvää miljoonakaupunkia! Toivottavasti flunssa hellittää pian! Ihania seikkailuja sinne 🙂

    1. Joo, hiljalleen flunssa tuntuu lähtevän pois. Ja kyllähän tällaiset näkymät auttavat nitistämään pahat pöpöt.
      Kivaa marraskuun alkua sinullekin, rk. 🙂

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: