Surffimiesten kanssa Limassa – eli kurkistus majataloelämään

 

”Miksi naiset käyvät aina kuumana surffimiesten hiuksiin? Entinen tyttökaverini saattoi sohvalla ihastella hiuksiani tuntikausia.”

”Kyllä teillä on siellä Suomessa asiat hyvin, kun opiskelusta vielä maksetaankin.”

”Nälkä! Minne mennään syömään?”

Tällaisiakin keskusteluja on käyty iltaisin Balin-kotimajoituksessamme.

Canggun majatalomme, Lima homestay, oli ensimmäisenä viikkonani saksalaisten surffimiesten valloittama. Neljästä huoneesta kolmessa oli surffaaja. Muutama oli ollut jo pidempään, ja yksi tuli samana päivänä kuin minä. Nyt pakka on hieman sekoittunut ja tilalle on tullut muitakin kuin saksalaisia surffareita.

Löysin tämän majatalon Air bnb:stä. Kyseisellä majoitustalolla oli ilmoitus myös Booking.comissa ja Homestay-palvelussa, mutta Air bnb tarjosi halvimman hinnan. Kuukausi maksaa hieman yli 500 euroa; siitä majatalon väki ei enää suostunut tinkimään. Hinnat nousevat koko ajan. Vertailun vuoksi: Ubudissa sain tämän vuoden tammikuussa majatalohuoneen kuukaudeksi aamupalalla noin 400 eurolla. Lokakuu on kuitenkin vielä kovaa sesonkia täällä, jossa sadekausi alkaa yleensä marraskuussa, joskus jo lokakuussa. Olen varannut tämän paikan nyt yhdeksi kuukaudeksi ja on kyllä mahtavaa, että on yksi tukikohta (jossa voi levitellä vaatteitaan vapaasti) koko kuukauden ajan.

Minulla on täällä oma pieni huone ja kylpyhuone. Televisiotila ja keittiö ovat yhteisiä. Majatalon omistaja käy siivoamassa huoneeni joka 2 –3. päivä ja petivaatteet vaihdetaan viikoittain. Balilaiseen tyyliin tilat ovat huippusiistejä, mitä nyt jotkut jättävät välillä keittiön likaiseksi. Verrattuna esimerkiksi Sri Lankan siirtomaatyyliseen majatalooni tämä Ganggun-residenssi on erittäin pelkistetty. Mutta tämä on valoisa ja uusi, vain pari vuotta vanha rakennus. Huoneessani on pieni kirjoituspöytä, jota käytän toisinaan. Mutta mieluummin menen yleensä jonnekin kahvilaan kirjoittamaan. Lähinnä aamuisin ja iltaisin tulee nähtyä majapaikan muuta väkeä.

Sijainti on ideaali, sillä tästä kävelee kymmenessä minuutissa rannalle, seitsemässä minuutissa joogakouluun kun oikein harppoo (vartissa laiskasti), ja myös vartissa kivoihin kahviloihin. Riisipeltoja on ympärillä paljon ja talo sijaitsee hiljaisella sivukadulla. Yksi loistavista puolista on myös ilmainen juomavesi, jonka majatalo tarjoaa. Talon omistajat ovat superystävällisiä ja he kertovat parhaimmat vinkit ravintoloihin, joogapaikkoihin sekä pesuloihin ja tarvittaessa hoitavat puhtaan pyykin sekä ruuan maksusta eteeni. Myös majatalon koirat pyörivät pihallamme ja ovat tuttavallisia haukkuja.

Nyt saisin surffi- ja ajo-opetusta todella vaivattomasti, mutta jätän aallot ja mopot suosiolla muille ja keskityn itse toisiin asioihin, kuten joogaamaan ja kirjoittamaan opiskelutehtäviä.

Oma mopo tietenkin helpottaisi elämää, mutta täällä kaaoksessa en uskalla edes olla tuntemattoman kyydissä – saatikka ajaa itse. Ainakaan vielä. Muutaman kerran olen ottanut taksin tai tutun motarikuskin, kun olen sopinut tapaamisia toiselle puolelle Canggua. Kävely on kivaa puuhaa uusissa maisemissa, aina voi valita uuden reitin tai pysähtyä mielenkiintoiseen paikkaan.

Televisiohuone.

Uimaranta on vain vartin kävelyn tai viiden minsan mopoajelun päässä.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: