Adventurista-blogi juhlii: pumpulihäät ja iki-ihanat ikigait! 

 

Tadattadaa! Adventurista-blogi täyttää tänään yhden vuoden. Välillä tuntuu, että vuosi on mennyt yhdessä hujauksessa. Se viuhahti ohi liian nopeasti. Miksi sapattini ei voisi vielä jatkua?

Toisaalta tuntuu, että vuoteeni mahtui kuitenkin niin monta erilaista hetkeä ja maailmaa, kuin olisin ollut reissussa useamman vuoden. 9,5 kuukauden reissulla koin niin paljon kivoja juttuja, että niistä riittäisi tarinoita moniksi vuosiksi kerrottavaksi.

Pumpulihääpäivä on täydellinen nimitys myös blogin yksivuotisjuhlille. En tosin vuosi sitten osannutkaan arvata, millainen suhde tästä rakentuu. Lähdin elokuun 2017 viimeinen päivä Malediiveille. Tuonne häämatkalaisten suosimaan kohteeseen halpabudjetilla läppärilaukkuni ja Samsoniteni kanssa.

Käynnistelin blogiani hieman kevytkenkäisesti. Ajattelin alkuun, että se on loistava paikka julkaista kuvia ja pieniä kuulumisia matkalta, jotta vanhempani ja ystäväni tietävät liikkeistäni. Että päivitys silloin tällöin riittää.

Mutta tarinat tippuivat eteeni. Ideat surisivat päässäni. Inspiroivat ihmiset tulivat kertomaan elämästään. Jo ensimmäisen vuorokauden aikana minulla oli heti paljon postausaiheita mielessäni. Mutta entäpä te lukijat?

Ensin teitä oli korkeintaan pari sataa päivässä. Mutta ei mennyt kuin kuukausi ja Balin-juttuni herättivät kiinnostusta suuremmalla skaalalla. Tai oikeastaan lukijakuntani laajentui ensimmäisen kerran jo syyskuussa 2017, kun Radio Aalto teki minusta haastattelun. Olin silloin Sri Lankassa ja vasta aloittelemassa kaikkien aikojen reissuani, jota kymmenettuhannet suomalaiset ovat seuranneet kuukausittain

Rakastin opintovapaani opiskelutehtäviäni, mutta sitäkin enemmän ihastuin blogini tekemiseen. Huomasin, että aidot tarinat ja kohtaamiset kiinnostavat. Vieraat ihmiset alkoivat kommentoida postauksiani ja sain privaattiviestejäkin tuntemattomilta. Tutustuin somessa ja blogipiireissä muihin matkabloggaajiin ja tein reissussa uusia tuttavuuksia, muun muassa toisista bloggaajista.

Kun palasin Suomeen, mietin pitkään, että jatkanko bloggaamista. Olen kuitenkin aikoinaan poistanut kaksi minulle tärkeää blogiani, joten päätin, että tämä kolmas saa jatkaa eloaan. Vaikka en ole aktiivisesti enää matkalla, kehitän ja kirjoitan mieluusti Adventuristaan. Onko sinulla muuten toivomuksia aiheista, joista haluaisit kuulla lisää?

Ja koska olen seikkailijaluonne, lähden varmasti uusille, mutta pienemmille reissullekin jossain vaiheessa taas. Itse asiassa nyt on jo viritteillä yksi upea juttu loppuvuodeksi.

Reissut ja tämä blogi. Nämä ovat minun ikigaitani!

 

Miten ikigai ja flow liittyvät yhteen?

Ikigai on japanilainen käsite, joka tarkoittaa syytä nousta ylös aamuisin. Ikigai viittaa merkitykselliseen elämään. Törmäsin ajattelutapaan etenkin Okinawalla, mutta myös muualla Japanissa ikigai on tärkeä osa elämää. Tai oikeastaan elämän perusta.

Luin äskettäin Suomessa kirjan Löydä oma ikigai (Ken Mogi, Otava 2018) ja nyökyttelin niin jokaiselle ajatukselle. Kylmät väreet nousivat etenkin, kun luin luovuudesta. Olen kirjoittamisen opinnoissani tehnyt kokonaisen kurssin, joka käsitteli luovuutta ja innostuin todella aiheesta jo silloin.

Tokiolaisen aivotutkijan, Ken Mogin mukaan flow-tilassa on mahdollista saada ikigaista suurempi hyöty. Silloin päivittäisistäkin askareista voi tulla nautinnollisia. Flow-tilassa upottaudutaan tässä ja nyt olemisen iloon.

Et tunne tarvetta saada vaivannäöstäsi tai työstäsi palkintoa etkä tunnustusta, Mogi kirjoittaa kirjassaan.

Kun Mogi alkaa kirjoittaa flow-tilasta, ikigaista ja teeseremoniasta, joudun kaivamaan pienen japanilaisen pyyhkeeni esiin kuivatakseni kyyneleitäni. Ymmärsin, että reissujen ja bloggaamisen lisäksi tee on yksi ikigaini. Haluan oppia lisää erityisesti japanilaisesta teekulttuurista.

Joten aion kirjoittaa seikkailujen lisäksi tässä blogissa taatusti lisää myös teeasioita, kotoa ja kaukaa. Aion kertoa tarinoita ja kuvailla ilmiöitä. Aion jakaa ikigaitani.

Kiitos sinulle tästä ensimmäisestä vuodesta. Oletko jo löytänyt oman ikigaisi?

 

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

 

6 comments

 1. Kiitos antoisasta blogista! Olisi kiva lukea lähimatkailusta, Helsinki-vinkeistä, arkisista jutuista ja havainnoista sekä kirjavinkeistä. Myös matkojen suunnittelu ja budjetointi kiinnostaa.
  Ihanaa syksyä 🙂

  1. Hei rk.
   Kiitos kivoista vinkeistä, joita kerroit runsaasti. Oi, minkä ideamyllyn sait heti päässäni surisemaan.
   🙂
   Aurinkoisia kesä- ja syyspäiviä sinullekin! 

   1. Jee, mahtavaa! Postauksia odotellessa:)
    Pakko vielä kiittää aiemmasta kirjavinkistä: jossain Japani-postauksessa suosittelit Sensein salkku -kirjaa. Sain sen eilen kirjastosta ja vierähtikin mukavasti ilta sen parissa. 🙂

    1. Oi, Sensein salkku! <3 Melkein pitäisi lukea se uudelleen, ja katsoa, saanko siitä enemmän irti, kun olen tutustunut paikalliseen kulttuuriin vähän enemmän. 
     Kiitos, kun kävit kommentoimassa; kiva on aina kuulla, kun vinkkini inspiroivat teitä muitakin.
     PS: Kaksi uutta lukuvinkkiä nyt postauksessa http://www.menaiset.fi/myikigai

 2. Minun ikigaini taitaa olla elinikäinen oppiminen, haluni oppia enemmän itsestäni, ympäröivästä maailmasta, ihmisyydestä!

  Minua kiinnostaisi lukea teeaiheisia juttuja, olen itsekin taas vuosien jälkeen innostunut teen valmistuksesta ja sen nauttimisesta (teen juominen on ihan eri asia 🙂 Ja kun seikkailijan blogissa ollaan niin kaikki matkoihin liittyvä, niin isot kuin pienet matkatkin ovat kiinnostavia!

  1. Kivaa kuulla sinusta, MerjaO, ja ikigaistasi.
   Sekä kiitos paljon tästäkin ihanasta kommentista: kirjoitan taatusti jatkossa teeaiheista. Ja matkoista, kunhan niiden aika taas tulee.
   Mukavaa (opiskelijan?) syksyä!

Kommentoi postausta alla

%d