Meditointia temppeleiden ja kirkkojen Gallessa

 

Gallen vanhassa kaupungissa on tietenkin uskomattoman vanhoja rakennuksia. Ja joukossa on myös 300–400 vuotta vanhoja, upeita kirkkoja sekä temppeleitä.

En ole aina ollut innokas kirkossa vierailija, mutta tiettyjen ystävien kanssa olen oppinut käymään kirkoissa ja nauttimaan siitä. Ne ovat historiallisesti ja visuaalisesti kauniita paikkoja.

Olen myös käynyt buddhalaisissa temppeleissä meditoimassa, kun olen ollut reissuillani. Muun muassa Venäjällä, Mongoliassa ja Japanissa olen päässyt ohjattuihin meditaatiohetkiin, usein ihan vahingossa, kun olen kävellyt temppelin ohi. Myös Helsingissä on buddhalainen keskus, jossa olen aikoinaan vieraillut hyvinkin aktiivisesti meditaatioilloissa.

Tällä viikolla olen käynyt srilankalaisessa Fort Shri Sudarmalayan buddhalaisessa temppelissä pari kertaa meditoimassa, ihan ilman mitään ohjausryhmää. Samalla olen jutellut paikallisten ja yhden kambodžalaisenkin munkin kanssa.

Melkein majataloni vieressä sijaitseva temppeli huokuu rauhaa. Kuuman päivän aluksi sieltä saa kuitenkin uskomatonta energiaa, kun istuu vaikka viideksi minuutiksi alas ja tyhjentää mielen. Sen jälkeen voi katsella munkkien aamupäiväpuuhia sekä ihailla temppelin visuaalista antia ja mennä myöhemmin kirjoittamaan täysin tyhjällä päällä opiskelutehtäviä.

Buddhalaisuus on Sri Lankan suurin uskonto, mutta täällä Gallessa on myös paljon muslimeja. Heitä onkin näkynyt viime päivinä paljon katukuvassa, sillä tänään torstaina 21.9.2017 islamilaisessa kalenterissa vaihtuu vuosi, eli on heidän uuden vuoden päivänsä.

Gallen vanhassa kaupungissa on kokonainen Kirkkokatu, Church Street, josta löytää monien uskontokuntien kirkkoja.

Dutch Reformed Church

Gallen hollantilainen kirkko on vuodelta 1640.

St. Joseph’s kirkon lisäksi Gallen vanhasta kaupungista löytyy muitakin katolisia kirkkoja.

Meeran moskeija sijaitsee Gallen majakkaa vastapäätä.

Kommentoi postausta alla

%d