Kutan lehmipojat ja 6 muuta miestyyppiä, joihin törmää Balin deittimarkkinoilla

Upeaa sinkkujen päivää!

Sitä vietetään Indonesiassakin tänään, 11. marraskuuta. Ravintoloissa on ”2 yhden hinnalla” -tarjouksia, ja varsinkin netti pursuaa kaikenlaisia alennuksia pelkästään sinkuille.

Balillakin on paljon yksineläviä – mutta suurin osa heistä on turisteja. Joiden tilastojen mukaan balilaisista aikuisista vain 5–6 prosenttia on sinkkuja, mutta tarkkoja lukuja on vaikea löytää yksittäisen saaren osalta. Mutta luvut eivät välttämättä ole täysin keksittyjä: Balin kulttuuri on erittäin perhekeskeinen ja esimerkiksi naisia kehotetaan jo nuorena etsimään kumppani, etteivät he jäisi ilman taloudellista turvaa.

Silti Tinderissä ja sen ulkopuolella on paljon balilaisiakin, jotka etsivät seuraa. Mitä se itse kullekin sitten tarkoittaa: seksiseuraa, surffiseuraa tai jotain ihan muuta, kenties vakavasti otettavaa seuraa.

Eri vuosina olen törmännyt Balilla monenlaisiin miehiin. Tinderissä, joogapaikoissa, rannalla… Huumorimielessä tein listauksen tutuista miestyypeistä, joita riittää tällä saarella.

Muun muassa tällaisiin tyyppeihin olen tutustunut:

 1. Surffarikundit
  Tiedättekö ne hieman kiharahiuksiset, hyvin ruskettuneet miehet, jotka jahtaavat täydellisiä aaltoja? Niitä riittää Balin rantakohteissa. Eri asia on sitten, että miten heidän aikansa riittää, sillä moni seuraa sääennusteita tarkemmin kuin Whatsapp-viestejään ja on valmis ajamaan viideltä surffilauta kainalossa aamuvesille.
 2. Kutan lehmipojat
  Etelä-Balin tunnetuimmat miehet, joilla on surffarilook, mutta yleensä he eivät edes omista surffilautaa, ovat Kutan cowboyseja. Heistä on moni media kirjoittanut Suomessakin ja varoitellut naisia heidän juonistaan, kuten drinkeistä ja ravintolalaskuista, jotka seuralainen saa maksaa kokonaan itse. Kutan lehmipojat tarjoavat kyllä tunnettua paikallista palvelualttiuttaan, mutta harvemmin he ovat yhden naisen miehiä.
 3. Soppahurmurit
  Tie naisen sydämeen kulkee vatsan kautta. Sen balilaisetkin miehet ovat oppineet. Warungeissa ja kahviloissa on lähes aina joku, joka ehtii jutella vähän pidempään.
  ”Kuormasta ei syödä” -sanonta ei näytä olevan käytössä Balilla. Osa sujauttaa laskun reunaan puhelinnumeronsa, osa kysyy suoraan numeroa tai Insta-tiliäsi.
 4. Digidiginomadit
  Läppäri esiin. Wifi päälle. Kotikonttorini on tässä ja nyt, huomenna se saattaa olla vaikka Taiwanissa. Diginomadien elämä on omanlaistaan, vaikka se tuntuu olevan vain läppärillä surffailua. Moni on nähnyt maailmaa ja on valmis toimimaan oppaanasi, ainakin sen ajan, kun pitää taas päivystää netin äärellä uusia diilejä.
 5. Supliikkikuskit
  Jos olet yksinmatkustava nainen ja otitpa Balilla sitten kyydiksesi auton, mopon tai veneen, saat kuulla ensimmäisten kysymysten joukossa, että oletko sinkku. Paljon muutakin keskustelua syntyy, jos siihen on itse valmis. Jotkut ovat rentoutuneet niin hauskoista jutuista kyydin aikana, että yhdestä ihmisestä tulee koko Balin-reissun ainoa kuljettaja.
  Lue myös! Yksi kysymys, joka murtaa jään balilaisessa taksissa
 6. Tositaiteilijat
  Hei, mä maalaan, soitan kitaraa, teen koruja! Balilaisissa perheissä on usein monia taiteilijoita, jotka mielellään esittelevät tuotoksiaan. Jos juttu kulkee hyvin, samalla turistille voidaan esitellä jo oma perhekin siinä toivossa, että tämä jää sukuun.
 7. Joogahörhöt
  Rankkojen biletysiltojen sijaan olen Balilla harrastanut jonkun verran joogaa, ja voin todeta aiemmiltakin reissuiltani, että joogakouluista irtoaa tarvittaessa monenlaista seuraa. Päiväsmoothielle tai intiimimpiin hetkiin.
  Kaikki joogit eivät ole mitään raakaruuan pureksijoita eivätkä hippejä, vaan kursseille eksyy usein paljon aloittelijoita. Lempiasanasta kysyminen voi johtaa monenlaisiin keskusteluihin. Mutta oletko valmis esimerkiksi kolmen kimppa -aiheisiin – aluksi tietenkin puheentasolla?

Kuvien miehet eivät liity tapauksiin.
Kuvituskuvat: Annakaisa Vääräniemi

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: