Sanoinkuvaamattoman kaunista: Itoshima – ja ranta, jossa sydämet lepäävät

Meri ja ranta. Bambumetsät. Riisi- ja teepellot. Vuoristot. Kaupunkinäkymä.

Fukuoka on lempipaikkani Japanissa jo siksikin, että täältä löytyy kaikkia näitä maisemia. Suosikkimaisemiani.

Erityisen kaunista aluetta on Fukuokan prefektuuriin kuuluva Itoshima, josta voi löytää lähes kaikki nämä elementit. Kaupunkinäkymä on tosin Itoshimassa hillitympi, sillä se on pitkälti maaseutukaupunki, mutta luonto on puolestaan jollain tapaa näyttävämpi.

Meri kohisee voimakkaammin ja kalliot ovat jyrkempiä. Riisipellot jatkuvat vihreinä katseen ulottumattomiin ja vuoristot rytmittävät maisemaa taustalla, mutta silti niin lähellä.

Mikä vieläpä parasta, että moni lempipaikoistani sijaitsee jopa toistensa vieressä. Yhdellä vilkaisulla Itoshimassa on mahdollisuus nähdä monenlaista luontoa.

Yksi Japanin kauneimmista rannikkoalueista, Sakurai Futamigaura, sijaitsee Itoshimassa. Enkä voisi olla enempää samaa mieltä.

Maisema on sanoinkuvaamattoman kaunis.

Sakurai Futamigaura käsittää kuuluisan ”avioparikivimuodostelman”, Meoto Iwan, joka aikoinaan tunnettiin porttina lohikäärmeen palatsiin.

Kallioita yhdistää paksu riisiköysi, joka vaihdetaan vähintään kerran vuodessa. Köyden on tarkoitus sitoa kiviä yhteen ja suojata paikkaa pahoilta hengiltä.

Shintolaisuuden mukaan kivet symbolisoivat naista ja miestä sekä heidän avioliittoaan.

Jotkut pareista tulevat tähän pyhään paikkaan toivomaan sydänten harmoniaa ja pitkäikäistä liittoa.

Toiset tulevat ihailemaan puhtaasti auringonlaskua.

Niin ikään Sakurai Futamigauran auringonlasku on listattu sadan kauneimman auringonlaskun joukkoon Japanissa.

Etenkin kesäpäivän seisauksen aikana auringonlasku on upea, sillä aurinko laskee kahden kiven välistä.

Rannalla on paljon kahviloita ja se on erityisesti viikonloppuisin suosittu ulkoilualue. Koska Itoshimassa on niin paljon nähtävää, kuten mielenkiintoinen buddhalaistemppelija osteriteltta, emme jääneet ihastelemaan tällä kertaa auringonlaskua. Oppaani, ystäväni Naoko, oli laatinut niin hienon suunnitelman Itoshimaan, että sitä oli syytä noudattaa.

Mutta jo päivänäkymät Sakurai Futamigauran rannalla ovat todella upeat. Puolipilvisenä päivänäkin valo on kirkasta ja meri loistaa syvän turkoosina.

Tässä maisemassa voisin viipyä pidempäänkin!

 

Videoni Itoshimasta:

 

Vinkki fermentoitujen ruokien ystäville

Yksi Itoshiman-retken mieleenpainuvimmista paikoista oli myös vierailu Kamosuterras-kaupassa, jossa myydään ainoastaan fermentoituja tuotteita.

Keskellä riisipeltoja sijaitseva myymälä tarjoaa myös erilaisia työpajoja, kuten misokeiton valmistamista. Yritys järjestää myös joogakursseja.

Tässä kaupassa kaikki tuotteet on hapatettuja ja ne on valmistettu lähialueilla: kuivattuja soijapavun siemeniä, misotahnaa, suklaata, suolaa…

Fermentoitujen tuotteiden määrä on huikea.

Suosituin tuote on amazake, alkoholiton riisijuoma, joka valmistetaan kaupassa. Vuosisatoja sitten amazake oli suosittu kesäjuoma, joka antoi energiaa.

Mutta nykyisin amazake lämmittää japanilaisia erityisesti talvella. Kun siihen lisää inkivääriä, saa makea juoma uudenlaista potkua.

Yksi kulaus amazakea riitti minulle: innostuin tästä juomasta heti. Kunhan pääsen tutkimaan sitä enemmän, voisin kirjoittaa amazakesta lisää.

Vai kiinnostavatko japanilaiset hapatetut ruuat teitä lukijoita?

 

 

Kommentoi postausta alla

%d