Hongkong – hengästyttävä ja hieno huvipuisto 24/7

 

Tiedättekö sen tunteen, kun uudet lenkkikengät tarjoavat pumpulinpehmeyttä ensiaskeleilla? Kun tuntematon kappale innostaa tanssimaan heti intron aikana? Tai joku henkilö saa sydämenlyönnit kiihtymään ensisilmäyksellä?

Hongkongin syke otti minut haltuunsa sekunnissa.

Kiinalaisen uudenvuoden koristeet, valtavat koirapatsaat ja kukkaloisto, toivottavat vieraan tervetulleeksi jo lentokentällä. Ilmassa leijailee omenainen tuoksu. Opasteet kaupunkibussiin ovat selkeitä, ja ulkona ihmiset odottavat siistissä rivissä.

Vajaan tunnin matkan aikana ikkunasta vilahtelee korkeita rakennuksia, toinen toistaan hienompia valoja, hienoja autoja, toppatakki päällä kulkevia ihmisiä.

Kowloonin kaupunginosassa valot voimistuvat, ruuan tuoksut höyryävät +6-asteisessa illassa, klassinen musiikki kohtaa discon.

Aamulla kaupunki näyttää ikkunasta harmaalta, mutta ulko-ovesta päästyäni sen kirkkaus häikäisee silmiäni. Tuuli pureutuu ihoni alle ja viileys tuntuu varpaista päänahkaani. Aamutee lämmittää kädessäni, kun kiertelen aluksi Kowloonin kauppa-alueita. Heritage, Langham, Harbour city ja monet muut ostarit kutsuvat shoppailijoita.

Hongkong on parasta, kun sitä saa tutkia rauhassa ja päämäärättömästi.

Päädyn satamaan. Otan 0,20 euron Star Ferry -laivan toiselle puolelle, Hongkongin saarelle. Mieletön kaupunkiavaruus avautuu edessäni.

– Odotapa, kun pääset Huipulle, vinkkaa yksi paikallinen.

”Odotapa, kun pääset Huipulle.”

Nappaan linja-auton numero 15 huipulle eli The Peak -kaupunginosaan. Se kaartelee kiemuraisia katuja koko ajan ylemmäs ja ylemmäs.

Kaksikerroksisen bussin ikkunasta näkee mahtavia maisemia. Mutta paras odottaa huipulla. Näkymä paljastaa Hongkongin jättimäiset talot ja satamat. Toisella puolella on vihreyttä. Alas katsominen aiheuttaa pientä huimausta, mutta samalla kiihkeitä sydämentykytyksiä. Tunnen itseni niin pieneltä. Hongkongin talot näyttävät niin massiivisilta. Fiilikseni on loistava!

Olen unohtanut, miltä tuntuu olla kaupungissa. Keskellä urbaania elämää. Pilvenpiirtäjiä ja valomainoksia. Salkkumiehiä ja torikauppiaita. Raitiovaunuja sekä metroja.

Paikassa, jossa internet on nopeampi kuin kotona. Kuvat latautuvat sosiaaliseen mediaan ennen kuin ehdin edes räpsäyttää silmiäni.

Paikassa, jossa on tuhansia ravintoloita ja kahviloita – mutta niihin en malta pysähtyä ainakaan ensimmäisenä päivänä, kun ympärilläni on niin paljon nähtävää. Muun muassa mielenkiintoisia museoita ja kauppakeskuksia, joissa yhdenkään kiertelyyn ei riitä edes kokonainen päivä. Toreja sekä markkinahumua, jossa tinkaaminen on päivän teatteriesitys. Äärimmilleen viety näytös, jonka lopussa kaikki ovat tyytyväisiä.

Olen kuin shiba inuni Mikki keskellä kaupungin vilinää. Pääni pyörii sinne ja tänne, kun katselen kiinnostavia kohteita.

Haluaisin pysähtyä tutkimaan jokaisen kiinnostavan, pienenkin nurkkauksen ja voisin seurata elämää siinä vaikka monta päivää, mutta samalla tahdon mennä eteenpäin. Kokea uudet kulmat ja vieraat ihmiset. Hengittää sisääni Hongkongia mahdollisimman syvään. Ja rauhassa – vaikka vähän vaikeaa se on.

Tämä kaupunki on niin hengästyttävä. Hyvällä tavalla. Upea visuaalinen elämys, joka nostattaa kylmiä väreitä ja jatkuvaa mielihyvää. 24/7.

Hongkong on aikuisten huvipuisto, jossa on tarjolla kaikkea mahdollista. Voisin lisätä tähän sata hymiötä ja sydäntä. Niin paljon tykkään tästä kaupungista!

Kivoja juttuja Hongkongissa:

1. The Peak

2. Mong Kokin perinteinen tori

3. Ladies market

4. Star Ferry ja satamat

5. Mong Kokin markkina-alue ja kaupat

6. A Symphony of lights

Joka ilta kello 20.00 Hongkongin pilvenpiirtäjät vilkkuvat musiikin tahtiin.
Kännykkäkuva ei tuo oikeutta valoelämykselle, joka on yksi parhaista kokemistani. Kymmenen minuutin show on huikea! Katso alla myös video:

 

Kommentoi postausta alla

%d