Filippiinien paras ruokaelämys on helsinkiläisen Evin smoothiekulho

Tuoretta mangoa. Banaania ja ananasta. Kookosta suoraan takapihalta. Näistä aineksista tehty smoothie maistuisi varmaan sinullekin?

Filippiinit ei tarjoa suuria ruokaelämyksiä, mutta onneksi hedelmät ovat täällä erittäin raikkaita ja herkullisia. Sen on huomannut myös helsinkiläinen Evi, joka lomailee parhaillaan Palawanin saarella. Hän on ollut täällä kuukauden poikaystävänsä kanssa.

Paraskevi Bakalopulos tunnetaan ystävien kesken Evinä. Ja todellisena smoothiebowl-taiturina. Instagram-tilillään hän julkaisee toinen toistaan kauniimpia kuvia smoothiekulhoistaan. Filippiiniläisen ravintolan keittiössäkin Evi pilkkoo hedelmät ammattilaisen ottein ennen kuin laittaa ne blenderiin.

– Mango on lempihedelmäni. Ne ovat täällä niin tuoreita. Sellaisia ei saa Suomesta.

Toisaalta Filippiinien syrjäisiltä rannoilta hedelmistä ei saa smoothiebowleja. Ei ainakaan vielä – ellei tee itse, kuten Evi majapaikkaa pyörittävien ystäviensä keittiössä Calitang-rannalla.

– Varmaan söisin smoothiebowleja joka päivä, jos olisi mahdollista. Niitä olisi helppo tehdä paikallisista raaka-aineista, mutta missään en ole vielä nähnyt niitä. Harmi, sillä ne maistuisivat täällä varmasti turisteille, Evi sanoo.

”Filippiinien ruoka on ihan ok, mutta en ole kertaakaan sanonut aterian jälkeen, että ’vau, mikä elämys’.”

Millaisia ruokaelämyksiä kokenut Filippiinien-kävijä on saanut lomallaan?

– Filippiinien ruoka on ihan ok, mutta en ole kertaakaan sanonut aterian jälkeen, että ’vau, mikä elämys’. Olenkin kaivannut Filippiineillä eniten smoothiebowleja.

Kotona Suomessa Evi tekee vähintään yhden smoothiekulhon viikossa. Välillä hän etsii vaikutteita sosiaalisen median kuvista. Joskus hän saa inspiraation annokseensa kaupassa, kun hän näkee jonkun upean hedelmän. Tai kukkia, joita hän käyttää kuvausrekvisiittana. Hyvän maun lisäksi Evi tavoittelee myös kaunista visuaalista elämystä, jonka hän ikuistaa Instaan ja blogiinsa.

– Olen kokeillut monia eri makuyhdistelmiä. Helppo, mutta erittäin toimiva kombo on yhdistää mansikoita, banaania ja rahkaa. Granaattiomena tuo myös kivaa makua ja päälle laitan yleensä hieman granolaa.

”Majoitus 160 euroa / kk

El Nidon Calitang-rannalle Evi päätyi viime vuonna poikakaverinsa kanssa lähes sattumalta.

– Olimme viime vuonna kaksi kuukautta Filippiineillä. Etsimme netistä kuvia täydellisistä rannoista ja löysimme Palawanin. Kävimme välillä viikon Cebussa, mutta emme tykänneet siitä ja tulimme viikon jälkeen takaisin.

”Majapaikkaa pyörittävästä perheestä tuli ystäviämme ja tänä vuonna saimme majoituksen 160 eurolla kuukaudeksi.”

– Löysimme rauhalliselta rannalta kivan majoituksen, joka oli vastikään avattu. Tulimme aluksi syömään ja myöhemmin vaihdoimme majoituksen kokonaan siihen paikkaan. Majapaikkaa pyörittävästä perheestä tuli ystäviämme ja tänä vuonna saimme majoituksen 160 eurolla kuukaudeksi.

”Unelmana oma kirja”

Evi, 26, opiskelee Otaniemessä liiketaloutta ja on opinnoissaan loppusuoralla. Hän valmistuu parin kuukauden päästä. Kolmisen vuotta smoothie bowleja harrastanut Evi haaveilee nyt eniten omasta kirjasta. Reseptejä hän julkaisee tällä hetkellä myös Made by Evi with loveblogissaan.

– Unelmani olisi ottaa kirjaan omat kuvat ja tehdä reseptit. Samalla olisi kiva, jos pääsisin matkailemaan ja löytäisin vaikka uusia hedelmiä, joita voisin yhdistää ohjeisiini.

Yksi asia on varma: Evi teki Calitang-rannan parhaan smoothiekulhon, kun matkailin itse siellä.

Olin onnekas, että sain maistaa maapähkinävoita, kookosta, mangoa ja banaania sisältävää herkkua. Samaan aikaan se oli toistaiseksi maukkain ateria, jonka olen maistanut Filippiineillä tähän mennessä eli kymmenessä päivässä.

Tämän smoothiebowlin voi tehdä helposti kotonakin. Raaka-aineina on käytetty paikallista banaania, mangoa, maapähkinävoita ja ripaus kookosvettä.

Kommentoi postausta alla

%d