Balin kauneimmat puutarhat x 3

En ole viherpeukalo. En sitten yhtään. En tiedä, mihin ne geenit ovat kadonneet matkalla, sillä äitini on varsinainen puutarhaihme. Ja hänen äitinsäkin asui keskellä vihreitä peltoja ja ruusupensaita.

Myönnän, että en ymmärrä mitään kasvien tai vihannesten viljelystä. Minulle riittää, että ympärilläni on vihreää muussa muodossa. Riisipeltoina, puistoina, puutarhoina. Ja niitähän täällä Balilla on.

Nautin aina aivan mielettömästi, kun pääsen vilkkaisiin suurkaupunkeihin tai muuten ihmiselämän keskelle. Mutta vielä enemmän nautin, kun niistä löytyy puistoja sekä puutarhoja, joissa voi ihailla luonnon ja ihmisen yhteistyötä. Joissa voi hengähtää ja lumoutua kauneudesta. Myös rauhallisella Balin-saarella on kiva katsella puutarhoja, vaikka se käykin yli 30 asteen helteessä välillä ihan työstä. Vaikka ei nyt kuitenkaan!

Balin kauneimmat puutarhat sijaitsevat temppeleiden ja palatsien yhteydessä. Kokosin tähän kolme suosikkiani eri puolelta saarta:

 1. Ulun Danun temppeli
  Pääsin vierailemaan tällä viikolla Galungan-juhlan aikaan tässä temppelissä, joka sijaitsee kuvankauniissa paikassa pienen järven ja vuorien ympäröimänä. Ilma on vuoristoisella alueella hieman viileämpää, mutta ihanan raikasta puistoissa kiertelemiseen. Järvellä voi soutaa tai meloa sekä ihastella kauniita maisemia. Itse temppeli on pieni ja vaatimaton, mutta sen ympäristö on viehättävän vihreä.

 2. Ujung water palace
  Monet paikalliset hääparit tulevat tänne ottamaan hääkuviaan, eikä ihme! Ujung on todella lumoava paikka. Balilaisten juhlapäivinä tämä voi olla täynnä, kuten muutkin temppelit ja palatsit, mutta ympärillä on rauhoittavaa luontoa ja paljon raikasta ilmaa. Kannattaa varata vähintään aamu- tai iltapäivä alueella kiertelyyn.


 3. Tirta Gangga
  Entinen kuninkaan palatsi näyttää kuin kelluvan vedessä. Vettä on joka paikassa ja niin on myös kauniisti hoidettuja puutarhoja. Täällä viettää helposti päivän tai vähintään puoli päivää pelkästään ihmetellen. Myös uiminen on mahdollista lumpeenkukkien keskellä.


Oletko sinä vieraillut Balin puutarhoissa?

Missä on puisto- tai puutarhasuosikkisi? Kerro ihmeessä kommentointikentässä.

5 comments

  1. Kiitos, että olette löytäneet tänne blogiini! 🙂

  1. Kiitos, Fani.
   Mukava kuulla, että Japanin jutut kiinnostavat. 😉

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: