Afrikka-fiiliksissä Jyväskylässä – ja keskisen Suomen herkullisin aamiainen

Kaupallinen yhteistyö hotelli Yöpuun kanssa

Yliopistonkatu. Se oli kyllä suosikkipaikkojani Jyväskylässä, kun opiskelin kaupungissa. Ja taitaa olla yhä jollain nostalgisella tavalla.

Kadun toisessa päässä sijaitsi elämäni ensimmäinen yksiö, jossa asuin vuokralla aikoinaan nelisen vuotta.

Tänä viikonloppuna kävin Jyväskylässä ja majoituin puolestaan Yliopistonkadun toiseen päähän. Olin yön legendaarisessa Yöpuu-hotellissa.  Se onkin Jyväskylän hotelleista ainoa, jossa en vielä ollut yöpynyt, kun mukaan ei lueta uusimpia paikkoja.

Ja mikä sattuma: joku Afrikka-teema on nyt kulkenut mukanani viime viikot. Tällä viikolla kävin katsomassa Leijonakuningas-elokuvan, ja se sai minut haaveilemaan safarista. Samoin kävi yllättäen Yöpuussa.

Sain nauttia Afrikka-tunnelmista ihan omassa hotellihuoneessani; se oli Jyväskylän-viikonloppuni paras elämys – tai no, vasta ystävätapaamisten jälkeen.

Kun olimme ystävieni kanssa lauantai-iltana kävelykadun terassilla, pohdimme kuinka keski-ikäisiä olemmekaan. Yhden juoman jälkeen osa jo mietti, mitä söisi seuraavaksi – eikä, mitä joisi seuraavaksi.

Minä haaveilin tuolloin auringonlaskun aikaan, että milloin pääsisin nukkumaan hotellilakanoissa ja etenkin safarifiiliksiä herättelevässä huoneessani.

Minun Afrikkani -niminen huone on kyllä nähtävyys itsessään.

Se on sisustettu afrikkalaisilla matkamuistoilla sekä teemaan sopivilla kuoseilla, kuten seepramaisella matolla. Ikkunat ovat rauhalliselle sisäpihalle ja vieläpä kahteen suuntaan, mikä tekee huoneesta valoisan.

Sängyllä oli kotimaista vadelma-lakritsisuklaata levy ja sain myös kutsun nauttia tervetuliaisdrinkin hotellin viinibaarissa. Jokainen yksityiskohta niin sisustuksessa kuin palvelussa on tarkkaan harkittua.

Unilta omaan saunaan

Yöpuu on jyväskyläläinen boutique hotelli, jossa on 26 eri tyylillä sisustettua huonetta. Ne sijaitsevat kolmessa kerroksessa. Hotellissa ei ole hissiä.

Superior-luokan huone yhdelle hengelle on oikein tilava. Ainakin kun vertaan sitä vaikkapa japanilaisiin minihuoneisiin.

Sänky on sijoitettu jännästi viistoon keskelle huonetta. Kulmauksessa on todella mukava nojatuoli ja huoneesta löytyy pimennysverhot. Ja sängyssä on monta muhkeaa tyynyä, mistä erityisesti tykkään.

Nukuin pitkästä aikaa kahdeksan tuntia putkeen heräämättä kertaakaan ja aamulla pääsin suoraan hotellin alakerrassa sijaitsevaan saunaan. Yöpuun yöpyjät voivat varata saunan tunniksi omaan käyttöönsä.

Lempeissä löylyissä herättelin itseni ja tein muutaman venyttelyliikkeen. Suihkussa saa äärimmäisen voimakkaan vedenpaineen, josta tykkään myös.

Tämän jälkeen olin niin valmis aamiaiselle, josta olen kuullut paljon kehuja. Ystäväni ovat aiemmin yöpyneet hotellissa muun muassa hääöinään ja viikonloppulomillaan, ja he kertoivat ennakkoon, että hotellin aamiainen on yksi parhaimmista.

 

Täydellisiä aamiaismakuja sekä vihreää luomuteetä

Jo saapuessani hotelliin vaikutuksen tekivät muun muassa heidän teevalikoimansa sekä alkoholittomien juomien määrä. Nautin tervetulojuomana ranskalaista alkoholitonta siideriä, joka maistui kuumana kesäpäivänä täydelliseltä.

Aamupalaankin kuului lasi kuohuvaa, ja sain suomalaista lehtikuohujuomaa. Haudutetusta teelajitelmasta löytyi luomusenchaa, tällä kertaa tosin kiinalaista vihreää teetä.

Tyrnishotteja, leipäjuustoa, marjoja, tuorepuuroa, kuusenkerkkäjauhetta, itsetehtyä leipää, lohta, kokin valmistamaa munakasta… Aamupalapöytä oli katettu sesonki- ja lähiruokatuotteilla. Mielestäni se on hyvinkin runsas, mutta jos sitä vertaa vaikkapa ketjuhotellien aamiaistarjontaan, jää se määrässä toiseksi.

Mutta eihän se määrä, vaan laatu. Ja toki ympäristökin vaikuttaa: Yöpuun aamiaissalit ovat vertaansa vailla. Kesäaikaan aamupalan voi syödä myös ulkoterassilla. Tämä on ehdottomasti Jyväskylän paras aamupala. Ellei koko Keski-Suomen.

Toki sunnuntain hinnalla, 28 euroa, aamupalan pitääkin olla täydellinen.

Oli ihanaa nauttia päivän tärkein ateria näin huolella valmistetusta pöydästä ja vieläpä saunan jälkeisessä raukeudessa. Hitaasti ja eri makuja maistellen.

Tuli sellainen olo kuin olisin jossain ulkomailla. Jyväskylä näyttäytyi heinäkuisesta helleaamusta lähtien täysin erilaiselta kuin ennen.

Pääsin vielä tutustumaan hotellin erityylisiin huoneisiin, mikä oli oma elämyksensä. Kaikissa huoneissa on oma teemansa. Aalto- ja Marimekko-huoneissa on teemaan sopiva sisustus.

Kahdessa sviitissä on oma sauna. Vaikka omassa, yhden hengen huoneessa ei ollutkaan saunaa, löytyi sieltä saunatakki ja tohvelit.

Harmonia-huoneesta löytyy jopa joogamatto ja aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Seuraavan kerran kun alan ikävöidä Balin joogareissujani, taidankin tulla minilomalle Yliopistonkadun Harmoniaan.

Hotelli Yöpuu, Yliopistonkatu 23, Jyväskylä

 

 

No comments

 1. En ole varmaan koskaan käynyt Jyväskylässä mutta voisin nyt lähteä ihan jo tuon ihanan hotellin takia! Mahtavaa että Suomessakin on asiakaspalvelun osaavia hotelleja.

  Köpiksessä olimme viimeksi hotellissa jossa oli joka alkuilta parin tunnin viinitarjoilu aulassa. Hotellivieraat istuivat sikinsokin ja juttelivat keskenään. Meilläkin oli kiinnostava keskustelu amerikkalaisen pariskunnan kanssa joka reissasi ympäri Eurooppaa.

  1. Todellakin! Suosittelen Yöpuuta oikein lämpimästi.
   Nuo hotellien yhteisölliset tilaisuudet ovat kai nyt nousussa. Kai niitä voisi olla enemmän täällä Suomessakin.
   Ainakin jo alkumaljan tarjoaminen kivassa ympäristössä luo hotellista viihtyisämmän kuvan.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: