Täydellisen Suomi-pysähdyksen kaava: 2 ihaninta asiaa

Kaupallinen yhteistyö Clarion Hotel Helsinki Airportin kanssa

 

Nyt en malta peitellä innostustani, ja paljastan tärkeimmät asiat heti ensin. Kävin Suomessa ja nautin päivästäni täysillä, mutta nyt matkustan onnellisena Japaniin.

Parasta lyhyessä Suomen-stopoverissa oli ylivoimaisesti kaksi asiaa: ystävien tapaaminen ja kunnon yöunet.

Kaikki muu oli ylimääräistä bonusta: esimerkiksi äärettömän kaunis ruska, innostava sparrausillallinen, suomalaiset marjat sekä tuttu sanomalehti aamupalalla.

Kun saavuin Suomeen Balkanin-reissultani, ihastelin luonnon väriloistoa jo lentokoneesta. Se näytti todella kauniilta myös hotellihuoneeni ikkunasta, kahdeksannesta kerroksesta.

Ehdin piipahtaa Suomessa vuorokauden ajan lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tämän pysähdyksen tein logistisista ja taloudellisista syistä: Japanin-lennot ovat yksinkertaisesti edullisimmat ja helpoimmat Suomesta.

Halusin välilaskustani mahdollisimman rentouttavan. Siihen täydellisen vastauksen sain Clarionin Helsinki Airport -hotellista. Sekä tietenkin ihanien ystävieni seurasta.

Vaihdoimme kuulumisia, ja kerroin reissuistani. Juttelimme lomista ja tulevaisuuden suunnitelmista. Eläkkeistä asuntolainoihinkin.

Nautimme yhteisistä nauruista ja vakavistakin asioista. Sparraamisesta ja unelmista.

 

Maisemabongarin unelmahuone

”Tämä sohvahan näyttää ihan sinulta.”

Ystävänikin ihastelivat huoneeni mustavalkoista teemaa ja varsinkin kukonaskelkuvioista sohvaa.

Sama sohva sijaitsee muun muassa hotellin kasikerroksen loungessakin.

Mustaa ja valkoista löytyy niin sisustustekstiileistä kuin kylpyhuoneen laatoituksesta. Hotellin ulkopuolikin on graafisen tyylikkäästi mustaa ja valkoista.

Katselimme ikkunasta innokkaana maisemia, jotka näyttäytyivät upeana Vantaalta Helsinkiin ja Espooseen.

”Onko tuo Salmisaaren piippu? Entä Redin kauppakeskuksen torni?”

Bongailimme pääkaupunkiseudun nähtävyyksiä, kuten Olympiastadionin tornin, Kartanonkosken söpöt talot, Pasilan uuden keskuksen. Ihan hotellin vieressä on Ilmailumuseo.

Ohi lensi lentokoneita. Hassua, niiden ääni ei kuulunut sisälle, vaikka hotelli on todella lähellä lentoasemaa. Vain yhden junapysäkin päässä kentästä. HSL-sovelluksella junamatkan Aviapolikseen saa 2,80 eurolla.

Illalla kävimme syömässä ystävieni kanssa hotellin Kitchen & Table -ravintolassa. Listalta löytyi vaikka mitä herkkua, jopa vegaaneille.

Ravintolan suosituin annos on K&T:n hampurilainen, jossa on porvoolaisen lähitilan luomulihasta valmistettu pihvi. Se vähän houkutteli, mutta päädyin kuitenkin lohiateriaan, jossa oli erittäin herkullinen sienikastike.

Hieman yllätyin lohiannoksen hinnasta, sillä se maksoi 22 euroa. Vaikka siihen kuului perunat ja sienimuhennos, laatu ja hinta eivät mielestäni kohdanneet; sen verran kauan ehdin kai matkustaa edullisissa Balkanin-maissa, että Suomen ravintolahinnat taas kauhistuttavat.

Mutta kerranpa sitä ollaan ystävien kanssa illallisella neljän tähden hotellissa. (Ja ylipäätään: vuoden viimeisellä illallisella Suomi-ystävien kanssa. <3 )

Aulassa on myös lautapelejä sekä paljon kirjallisuutta, jos kaipaa lisäviihdykettä vaikkapa illallisen ajaksi. Samassa tilassa on myös muutama näyttävä Joonas Pesonen -pahvinukke.

Haastattelin aiemmin tänä vuonna Joonasta, joka muutti hotelliin vuodeksi.

 

Harmaan aamun piristykset

Ennen kuin pääsin odotettuihin valkoisiin lakanoihin, päätin testata ammeen ja sen viereen jätetyn kylpysuolan. Pieni meditaatio sopii ammehetkeen täydellisesti.

Niiden avulla rentouduin illalla täydellisesti ennen nukkumaanmenoa.

Käytin myös innokkaana lemppareitani, Rituals-tuotteita, joita oli hotellihuoneessani. Mikä ihana kiilto tulikaan taas hiuksiini!

Suihkutilaan on fiksusti laitettu kaksi suihkua; toinen kylpyammeen viereen, joten välttämättä ammeeseen ei tarvitse mennä lainkaan. Tai kaksi vierasta voi suihkutella sekä kylpeä samaan aikaan.

Superior King -huoneen sängyssä oli semmoinen kasa tyynyjä, että niistä riitti yhdelle kyllä ylikin. Sänky oli sopivan ryhdikäs ja niin mainion leveä, kaksimetrinen kotimainen Familon-sänky.

Mustavalkoiset pimennysverhot pimensivät huoneen tehokkaasti, kun maltoin ne vihdoin sulkea.

Matkakuumeeni ehti taas kasvaa vuorokaudessa, kun pääsin muun muassa vilkuilemaan nousevia ja laskevia koneita ikkunastani. Iltamaisema kaupunkien valoineen teki pääkaupunkiseudustamme suurmetropolin näköisen.

 

Seuraavana aamuna olin niin täynnä energiaa ja menin tarkastamaan ensimmäiseksi hotellin salin sekä asiakassaunan. Se kombo teki niin hyvää, vaikkakin viivyin mielestäni vain hetken.

Harmaa aamu sai hetkessä lisävauhtia, kun temppuilin kuitenkin aivan liian pitkään salilla. Ryntäsin aamupalalle viisi minuuttia ennen sulkemisaikaa eli noin 9.25.

Ehdin kuitenkin saada mehua, kaurapuuroa, marjoja sekä muita aamiaisherkkuja hyvin kasaan. Vihreää teetäkin oli tarjolla aamiaispöydässä pussiteenä.

Tuota teetä olisin kaivannut myös huoneeseeni, jossa keittelin vielä lisäkupin omaa senchasekoitustani ennen kentälle lähtöä.

 

Kommentoi postausta alla

%d