Viisi Ugin helmeä – ja Tinder-bonus

Tärkeä vinkki heti kärkeen kaikille nuorille sinkkunaisille: Uudessakaupungissa kannattaa avata Tinder.

Tämä neuvo annettiin minullekin, kun vierailin viikonloppuna Uudessakaupungissa. Kyläilin ystäväni ja kummipoikani luona, joten sinkkumatkalle en tullut kaupunkiin.

Mutta totuus on se, että autotehdas on tuonut kaupunkiin paljon sinkkumiehiä. Valmet Automotive on ollut viime päivinä julkisuudessa hyvien uutisten vuoksi: sinne palkataan lisää väkeä. Lisää sinkkuja on kenties tulossa.

Jo tällä hetkellä kaupungissa on sataa 20–29-vuotiasta sinkkunaista kohden 148 naimatonta miestä. Ugissa on siis sinkkunaisten markkinat!

Tinder-bonuksen lisäksi bongailin viikonlopun aikana Ugista paljon mielenkiintoisia paikkoja.

Kesäsuosikkini ovat selvästi nämä viisi paikkaa:

 

1. Aittaranta

Kaupunginlahden rannassa on kivoja punaisia makasiinirakennuksia, joissa on kahviloita ja ravintoloita. Aurinkoisena päivänä ne ovat täynnä porukkaa ja hyväntuulista naurua sekä herkullisia tuoksuja. Iltaisin sieltä kuuluu usein livemusiikki.

Toisella puolen kulkee uudistettu kevyenliikenteen väylä, jonka varrella on kivoja penkkejä sekä mietelauseita.

  • Vinkki: Postitien jäätelö, jota saa esimerkiksi Aitta-kahvilasta;
    vihreän teen makuinen matchajäätelö on tietenkin suosikkini, mutta paljon muitakin makuja löytyy – kuten paikallisista mansikoista tehtyä sorbettia.

 

2. Myllyrinne

Anteeksi, olenko Hollannissa?

Punaisten myllyjen puistossa on taas se tunne, että tämä maisema voisi olla jostain muualta. Ympärillä on vehreä puisto ja kauniita puutaloja.

 

3. Pakkahuoneen vierassatama

Ugin vilkas satama luo kaupunkiin erikoisen fiiliksen. Kesällä meno on sen verran kansainvälistä, että melkein unohdan olevani Suomessa.

Veneet tulevat ja menevät. Terassit täyttyvät ja hiljentyvät. Meri herää ja menee nukkumaan.

  • Vinkki: Prykmestarin jäätee.
    Täydellinen virkistäjä kesäpäivään, paikallisen panimon oma alkoholiton tuote.

 

 

4. Vanha puutaloalue

Haluan kurkistaa jokaiselle kujalle. Moni vie umpikujaan, mutta se ei haittaa: Ugin puutalokortteleiden kujilta löytyy paljon mielenkiintoista katsottavaa. Pienen kaupungin keskustassa on noin 40 puutalokorttelia ja jopa 600 puutaloa. Katujen nimet kertovat historiasta: on Merimiehenkatua, Vallikatua, Myllykatua…

Yksi arvokkaimmista taloista on Wallila, joka toimii juhlarakennuksena. Senkin takapihalle ja terassille sain kurkistaa, kun päädyin kuvaamaan taloa ja juttelemaan paikallisen kanssa.

  • Vinkki: Jos olisin syyskuussa vielä Suomessa, menisin katsomaan Ugin vanhat talot -tapahtumaa ja kurkkimaan sisään upeisiin koteihin.

 

 

5. Cafe Kukonmäki

Pieni kesäinen pop up -kahvila sijaitsee kaupungin liepeillä, viehättävän Merimiehenkadun varrella. Se on auki vain tiettyinä päivinä.

Olin onnekas, että pääsin lauantaina tutustumaan paikalliseen kahvilaan, jossa on muuten superviehättävä puutarha ja herkullisen näköiset leivonnaiset.

 

 

+

 

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: