Pikkujouluretki Perthistä sinne, missä kaikki on pientä ja sievää

 

Vaikka Perthissäkin riittää nähtävää moneksi viikoksi, otin viime viikolla junan lähikaupunkiin. Fremantleen.

Ostin reilun seitsemän euron päivälipun ja noin 45 minuutin junamatkan aikana näin monta pientä asuinaluetta, sinistä merta ja valkoisia hiekkarantoja.

Perillä odotti semmoinen todella pieni ja viehättävä kaupunki – kuin jostain toiselta vuosisadalta. Aika tuntuu pysähtyneen Freossa, kuten paikalliset kaupunkia kutsuvat.

Kaupungissa on noin 30 000 asukasta. Se löydettiin 1800-luvun alussa ja julistettiin kaupungiksi vuonna 1929.

Nyt joulun aikaan kaupunki on koristeltu viehättävästi, mutta muinakin vuodenaikoina Freo on varmasti loistava päiväretkikohde. Arkipäivänä siellä oli todella vähän ihmisiä; viikonloppuisin sinne menevät kuulemma kaikki Perthistä ja paikka on ihan täynnä. Tuli vähän sellainen pikkujouluretken maku, kun ympärillä oli niin paljon kaikkea söpöä ja värikästä. Vaikkakin Perthissä on vielä enemmän jouluvaloja, pienemmässä kaupungissa tunnelman aistii tiiviimmin.

Freon keskustassa on myös paljon kauppoja, joista useimmat ovat pidempään auki illalla kuin Perthissä. Moni kauppa menee kiinni Perthissä kello 17–18, mutta Freossa voi shoppailla hyvinkin kello 19 saakka, mikäli rahat ja energia riittävät.

Kaupungissa on todellinen pikkukylän meininki. Kaikki tervehtivät toisiaan, kuten Perthissäkin, ja uudelta kasvolta kysyttiin innokkaasti joka paikassa, mistä hän on kotoisin ja mitä hän tekee Freossa. Jotain tuttua kanadalaiskaupunkia ja eurooppalaisuutta on Freossa, joka taatusti tarjoaisi nähtävää moneksi päiväksi.

Top 5 -vierailukohteet Fremantlessa

  1. Kalasatama
  2. Markkinat
  3. Vankila
  4. Notre Dame
  5. Rannat

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: