Testissä japanilainen hitti: kulmakarvaväri, joka kuoritaan pois

Japani ja kulmakarvani eivät ole löytäneet toisiaan.

Olen ollut laiska pinsettien käyttäjä – olen muutenkin. Olen aikoinaan nyppinyt kulmakarvani liian ohueksi ja haluan kasvattaa ne nyt takaisin tuuheiksi. Sapattiaika on ollut mainio hetki siihen puuhaan.

Joskus kulmakarvani olivat yhtä paksua tummaa viivaa. Nyt ne ovat hajanaiset ja auringon vaalentamat. Minusta tuntuu, että ilman kynää ei silmieni yllä ole karvoja.

Uudessa-Seelannissa tammikuussa kokeilin hennavärjäystä ja sain hetkeksi siistit, mustat kulmat. Olin erittäin tyytyväinen, sillä kulmakarvat ovat kasvojen kehykset.

Runsaat, tummat kulmakarvat sopivat mielestäni kasvojeni piirteisiin.

Mutta Japanissa on lähes mahdoton saada tummaa, luonnolliselta näyttävää kulmaväriä.

Japanilaiset näyttävät suosivat tällä hetkellä pehmeitä, vaaleanruskeita kulmakarvoja. Jotkut jopa vaalentavat kulmiaan vaalean ruskeiksi.

Fukuokassa en ole löytänyt paikkaa, jossa voisin värjäyttää kulmakarvani. Vaikka täällä on paljon vaikkapa kynsi- ja ripsisalonkeja. Muutamia microblading-paikkoja löytyy, mutta tätä toimenpidettä en etsi.

Tokiossa olisi enemmän valikoimaa, mutta paikallinen ystäväni kertoi, että japanilaisnaiset suosivat ylipäätään kulmakarvojen kotiehostamista vaaleanruskeilla sävyillä.

Huulipunalla ja kulmavärillä videoneuvotteluun

Japanissa on aiemmin tutkittu kulmakarvatrendien sekä maan talouden yhteyttä: hyvinä aikoina, kun maan talous toipuu ja jopa kasvaa, kulmakarvojen muoto muuttuu massiivisemmaksi.

Hitaan kasvun ja epävakauden aikoina kulmat kaventuvat ja muuttuvat luonnollisemmiksi, väittää kosmetiikkajätti Shiseidon tutkimus kahden vuoden takaa.  

Sen sijaan huulipunaindeksin mukaan huulipunan käyttö lisääntyy vaikeina talousaikoina.

Tänä keväänä olenkin nähnyt huulipunahyllyissä joitakin aukkoja täällä Fukuokassa.

Kulmakarvavärien valikoima on sen sijaan aukoton. Niiden valikoima on myös niin runsas, että ihmettelen jokaisella kerralla kulmavärien määrää japanilaisessa kosmetiikkakaupassa.

On kulmakarvapuuteria pullossa ja peltirasiassa, geeliä ja jauhetta, päivän kestäviä ”tatuointikyniä”, pois kuorittavia kulmavärejä, kyniä tussipäällä ja pehmeämmällä siveltimellä.

Myönnän, että en ole kiinnittänyt huomiota suomalaisiin kulmatuotteisiin aiemmin.

Ehkä suomalaiskaupoissakin on laajat valikoimat kulmatuotteita – varsinkin nyt videopuheluiden kultakaudella, jolloin kulmakarvojen ehostaminen on erityisen suosittua.

Hyvä huulipunan sävy ja skarpit kulmat tekevät olemuksesta hetkessä täydellisen videoneuvotteluun.

Yksi Japanin suosituimmista kulmatuotteista on kulmaväri, joka kuoritaan pois. Näitä värejä löytyy monelta brändiltä, jopa sadan jenin halpakaupasta.

Osa lupaa värin päiväksi, osa jopa seitsemäksi päiväksi.

Olen käyttänyt nyt kuukauden satunnaisesti Fujiko-väriä, jossa on kolmen–seitsemän päivän lupaus. Tuubi maksoi noin kymmenen euroa.

Mustaa väriä on turha etsiä. Tummin väri on suklaan ruskea, lopputulos muistuttaa minusta enemmän vaalean ruskean sävyä.

Näin tuote toimii

Paksulta vaikuttava aines levitetään kulmiin ja annetaan vaikuttaa 5–10 minuuttia. Pakkauksessa lukee, että paras tulos saadaan kahden tunnin vaikutusajalla.

Jotkut pitävät väriä kulmissaan jopa yön yli.

Pehmeä aine alkaa hiljalleen kovettua kulmiin. Sen saa pois kuorimalla.

Itse yleensä pyyhkäisen kasvovedellä värin jälkeen kulmiani.

En ole huomannut, että väri pysyisi kolme päivää.

Jo ensimmäisen suihkun jälkeen siitä on häipynyt paljon ja tilalla on punapigmentin valtaama ruskean sävy, joka muistuttaa oranssia.

Mutta mikä on parasta, kulmaväri täyttää ikään kuin harvat kohdat ja kulmani näyttävät heti tuuheammilta. Niiden muotokin näyttää paremmalta, vaikka en värin jälkeen edes harjaa kulmiani.

Postauksen pääkuvassa oikealla olen harjannut kulmani ja laittanut huulipunaa. Tällä hetkellä käytän Japanissa harvoin muuta kuin silmämeikkiä, sillä ulkona kasvoillani on suojamaski.

En suoranaisesti jää kaipaamaan tätä väriä, kun tuubi loppuu.

Jos sävy pysyisi kulmissani vaikkapa viikon, tai edes kolme–neljä päivää, voisin harkita tällaisen aineen käyttämistä kotona säännöllisesti.

Olen kokeillut värin pitämistä kulmilla kaksikin tuntia, mutta en saa sen pysyvämpää tulosta.

Yökäyttöä en uskalla edes kokeilla, sillä pyörin paljon unissani ja saisin taatusti liike-energiallani tyynyliinan mustaksi.

Ennen ja jälkeen -kuvapari

Yhden tärkeän asian tämä kulmakarvavärikokeilu on kuitenkin opettanut:

en halua enää piirtää kulmiani pikimustalla kynällä enkä muotoa liian massiiviseksi.

Luonnollinen kulmaväri riittää, kun muoto on kunnossa.

Seuraavaksi taidan kaivaa ne pinsetit esiin ja käyttää japanilaista kulmakarvaveistä kevyeen muotoilemiseen.

 

 

2 comments

    1. Kiitos palautteestasi, vierailija.
      Millaisia kuvatoiveita sinulla onkaan? 🙂

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: