Uudenvuoden testissä Lapland Hotels Oulun hiljainen huone

Koira makaa sängyllä

Tästähän on tullut jo perinne, että vietän vuodenvaihteen hotellissa koirani kanssa.

Vuosi sitten, vuoden 2020 päätteeksi olimme Mikki-koirani kanssa Helsinki-Vantaan lentokenttähotellissa. Vuosi 2021 vaihtui puolestaan vuodeksi 2022 Lapland Hotels Oulussa – vaihtelevin tunnelmin.

Mutta kaikkiaan oli onni, että kuulin etukäteen Oulun Lapland-hotellin hiljaisista huoneista.

Junamatka etelään ei houkutellut pelkästään yhden yön vuoksi. Kätevämpää oli kulkea keskustan toiseen päähän täällä kotikaupungissani Oulussa ja kirjautua uudeksivuodeksi tuttuun hotelliin yöksi ilotulitteita pakoon.

Lemmikkiystävälliset, hiljaiset huoneet sijaitsevat Oulun Lapland-hotellissa toisessa kerroksessa. Niiden ikkunat ovat sisäpihalle päin.

Käytävällä saatoin kuulla muiden koirien haukuntaa, mutta huoneeseen ei niitä ääniä kuulunut.

Sileo avuksi

Viereisten ovien paukunta ja naapureiden juhlinta käytävällä sen sijaan kantautui huoneeseen – ja myös muutamien ilotulitteiden paukekin. Havahduin pari kertaa kovaan rytinään ja mietin, mitä kaikkea Mikki kuuleekaan.

Ensimmäiset tunnit se oli rauhallinen, mutta alkuillasta lähtien se alkoi olla selvästi levottomampi.

Onneksi olin varautunut iltaan eläinlääkäriltä hankitulla Sileo-reseptillä ja kaksi annosta annoinkin koiralleni illan aikana.

Lääke on tarkoitettu äänipelkoisille koirille. Mikin äänipelot alkoivat samoihin aikoihin kuin sen eroahdistus, eli se ei ole aina kärsinyt tuosta pelosta.

Elämänsä kaksi ensimmäistä vuotta se saattoi katsella Helsingin-parvekkeeltamme ilotulituksia rauhassa, niin uutenavuotena kuin vaikkapa ilotulitusten SM-kisojen aikaan.

Mikin ahdistusoireet näkyivät tämän vuodenvaihteen aikana läähätyksenä ja rauhattomana kulkemisena, mutta onneksi pahimmilta kiljunnoilta sekä oveen hyppimisiltä vältyttiin viime yönä.

Suurimmaksi osaksi koirani makoili hotellin sängyllä tai vessan nurkassa. Välillä aktivoin sitä ja muun muassa kätkin herkkuja hotellihuoneen eri nurkkiin. Hotelli oli laittanut makoisat snäksit, jotka kelpasivat hieman rantulle shiba inullekin. Ja tietenkin meillä oli omat herkut leipäjuustosta lähtien mukana.

Keskiyöllä pelasimme palloa tunnin ajan ja kuuntelimme Dog meditation -kappaleita. Sitten nukuin hetken, kunnes myöhään aamuyöstä kävimme pikaisesti ulkona ensimmäisen kerran. Ilmassa oli ilotulitteiden, ruudin, katkua ja savua sekä muutamia paukkujen ääniä; karkasimme nopeasti sisään.

Aamuyhdeksältä lähdimme kiristyvään pakkaseen uudestaan ulos pidemmälle lenkille.

Hotelli sijaitsee ihanteellisella paikalla, upean Ainolanpuiston vieressä. Uudenvuodenpäivän aamuna siellä oli hiljaista, mutta hyvin valoisaa jo 1,5 tuntia ennen virallista auringonnousuaikaa.

179 euron lasku

Onneksi olin varannut myöhäisen aamupalan, kello 11 alkaen. Oli ihanaa istua rauhassa syömään vuoden 2022 ensimmäinen aamiainen pakkasulkoilun jälkeen.

Hotellin niin sanottuun baariosioon sai ottaa koiran mukaan. Mikki makoili kiltisti pöydän alla ja oli ainoa koira siinä tilassa sillä hetkellä. Aiemmin aamulla näin siellä useampiakin koiria.

Lapland-hotellin aamiaiset ovat vertaansa vailla. Olen aiemmin yöpynyt Oulun-hotellissa ja käynyt Helsingissä aamupalalla. Nytkin jotkut olivat tulleet ainoastaan brunssille hotelliin.

Alkoholitonta kuohujuomaa, marjoja, tuoretta kalaa, monenlaisia juustoja, marjajauheita, smoothieita… sekä tietenkin leipäjuustoa, Mikin herkkua.

Aamupalan ja koiralisän kanssa uudenvuoden yö maksoi 179 euroa yhdeltä henkilöltä comfort-huoneessa.

Viime vuonna maksoin puolestaan samasta lystistä 150 euroa, mutta siihen ei kuulunut aamupalaa. Tosin Helsinki-Vantaan Hilton-hotelli oli takuuvarmasti äänieristetty, King plus -huoneessa odotti koiran herkkujen lisäksi proseccopullo ja tilaa oli 28 neliötä sekä kylpyamme.

Mutta tosiaan, täältä Oulusta olisi ollut taas matkaa kuljettavana ja maksettavana, jos olisimme lähteneet Vantaalle saakka uudenvuoden yötä pakoon.

Jos taas olisimme jääneet kotiin, naapurit olisivat joutuneet kuuntelemaan pelästyneen shiba inun kiljuntaa eikä Mikin sydänkään olisi välttämättä kestänyt kahdeksan tunnin kovaa pauketta.

Kun on nähnyt oman koiransa ääripeloissaan, on siinä oma sydän murtumassa ja huoli toisen voinnista suuri. On niin kurjaa, että uudenvuodenaatto on monelle koiralle vuoden kamalin päivä.

Onneksi hiljaisia huoneita löytyy kuitenkin sieltä täältä. Helppoa sellaisen löytäminen ei ollut Oulustakaan; soittelin monet hotellit ja majapaikat läpi sekä kyselin asiasta muun muassa Puskaradiossa.

Kaiken kaikkiaan kokemus hotelliyöstä Oulussa äänipelkoisen koiran kanssa jäi niin sanotusti plussan puolelle. Hotellivieraiden pienestä möykästä olisin voinut ilmoittaa respaankin, jos olisin vain jaksanut.

Paljon helpompaa meillä oli Lapland-hotellissa kuin kotona – ja varmasti menemme sinne uudestaankin uudenvuoden ilotulitteita pakoon.

1 comment

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: